• 1
  • 2

Bobby Thurston, 1954-ben született Wahington DC-ben. Kíváló kongás, soul énekes, aki dalaival tarolt a 80-as évek elején elsősorban az angol és az amerikai disco klubokban. A középiskolás évei alatt alapította első zenekarát a Spectrum LTD-t, mely zenekarral a 20-as évei elejéig felléptek Washington éjszakai klubjaiban. Bobby iskolái elvégzése után az amerikai külügyminisztériumban helyezkedett el és közben az estéit a helyi klubokban zenéléssel töltötte. Egy ilyen helyi fellépésük alkalmával figyelt fel rá a két sikeres dalszerző producer Willie Lester és Rodney Brown, akik a Philadelphia International Records stílusát követték és modernizálták a 80-as évek elejére. A két sikeres szerző-producer támogatta pl. Al Johnson-t, Gayle Adams-t, Evelyn „Champagne" King-et is többek közt.

1978-ban elkészítették első albumát, a Sweetest piece of the pie-t, mely albumot a két említett szerző produceren kívül Al Johnson billentyűs énekes segítette, akinek szintén a kisujjában volt a philly soul stílus, minden szükséges eleme. Az első albuma kellemesen lágy mézízű soul muzsikákat tartalmazott. Egy kivételével Minden dalt Willie Lester írt a lemezre. Az egyetlen kivétel Billy Stewart dala az I do love You volt.

1980-ban egy mindent elsöprő diszkó dallal és annak címét viselő kiváló albummal jelentkezett, ez volt a You got what it takes. Az albumon a címadó siker mellett található volt a Check out the groove, mely az angliai listák top 10-be került és egy klasszikus dal feldolgozása, az 1965-ös Billy Stewart féle Sittin' in the park. A címadó dal a rádiók játszási listáján az ötödik helyre került. Hogyha az első 40-be került a dal, akkor mondták rá, hogy még a „csapból az folyik", legalábbis a kor embere ezt érzékelhette. Itthon nem ez folyt, sőt a hazai diszkósok jelentős része nem hiszem, hogy ismerte Thurston nevét a vasfüggönyön és a Cocom listán innen –eddig-. A nagylemezen mindössze 6 dal volt, de tízpontos produkció mind. Ezen a lemezen is jelentős szerepelt vállalt Al Johnson, billentyűs-énekes.

1981-ben jelentette meg, harmadik és egyben utolsó eredeti dalokat tartalmazó lemezét, a The Main attraction-t. Erről az albumról a Very last drop című dala lett sláger, bár ez a nagylemeze a disco hullám hanyatlása miatt kevésbé lett sikeres. Mindes esetre, Bobby Thurston 3 nagylemezének minden dala tökéletesre sikerült, azok nem tartalmaztak töltelék dalokat. Általában amiről a producerek azt gondolják, hogy a lemez slágere lesz, azt elsőként rögzítették a korongra. Ebből az okból is és szubjektív megítélésem szerint, ha választani kellene róla egy dalt, akkor az „a1" lenne, az Is something wrong with You.

1988-ban Nagy Britanniában megjelentette saját kiadásban még egyszer a Sweetest piece of the pie című albumát.

Bobby Thurston esetében egyetlen dolgot sajnálhatunk, még pedig azt a tényt, hogy nem öt évvel korábban fedezték fel a producerek, mert gondoljunk csak bele, kiváló dalai hallatán, mennyivel nagyobb sztár lehetett volna, ha a diszkó hullám elején színre lép. A 90-es évektől teljesen eltűnt a nyilvánosság elől.

 

Vissza