• 1
  • 2
Gulics Norbert

Gulics Norbert

Papa was a rolling stone

- Hírek
2015. március 21.

A dal, mely az igazi funk zenét játszó klubok kedvence volt úgy itthon, mint a nagyvilágban. A Rolling Stone magazin, Minden idők legjobb 500 dalának listájában, a The Temptations énekegyüttes három dallal van jelen, ez az egyik, a 168 helyen. Az 1973 év eleji, szokásos Grammy díj átadó gálán három gramofon szobrocskát kaptak érte az alkotók. Ez a dal volt 1972 legjobb soul zenéje, a legjobb soul énekegyüttesnek járó díj és a legjobb dalszerzői produkció. A megjelenést követő hetekben vezette a Billboard Hot100 dalok listáját, a soul kislemezek listáján az 5. helyig jutott.Az All direction nagylemez, melyen megjelent, vezette a soul zenei nagylemezek eladási listáját, de az összesítettben is a második helyig jutott.

Egy korszak emblematikus épületéről cikkeztek a philadelphiai lapok az elmúlt napokban. A Philadelphia, 12. utca 210-214N számú épületéről, melyben egykoron a híres Sigma Sound Stúdió üzemelt közel 1300 m2 alapterületen.


Van egy makedón származású fiú, akit - mint sokunkat - kis gyermekkorától rendkívüli hatással megérintett az Earth Wind and Fire, a Chic és többek közt George Benson játéka. Mára már sokunk álmát sikerült megvalósítania szorgalmával, kitartásával és persze rendkívüli tehetségével. Mi sokan megmaradtunk a soul funk műfaj rajongóinak, míg Ő az említett művészek közé emelkedett.


karla lamont dozierrel es felesegevel

A galériában, privát fotók a Holland Dozier Holland, Hollywoodi Hirességek Csillaga Ünnepségről.


logo soulstation teglalap 300px transparentSoul Station Radio Hungary. Néhány napja elindult a rádióadásunk, melyen jelenleg csak dalfolyamot hallhat a hallgató, egyfajta teszt üzemmódban. Terveink szerint március elsejétől élesítjük és folyamatosan töltjük meg zenén kívül egyéb tartalmakkal is a rádióműsort. 99%-ban eredeti hanglemezről digitalizált dalok hallhatók majd, főként a 70-es évek korszakalkotó soul, funk és jazz művészeinek a munkái. A vasfüggöny előtti időszak termését hivatott bemutatni a csatorna a hét minden napján, huszonnégy órán keresztül.

57. Grammy Gála

- Hírek
2015. február 09.

57 grammyNéhány órával ezelőtt kiosztották az 57. Grammy Gála díjait. Kifejezetten örülünk, hogy Donny Hathaway (1945-1979) lánya, Lalah (1968-) kapta megosztva a legjobb tradicionális R&B előadónak járó díjat. Kigyűjtöttük, ami kicsit is érdekes lehet a listából a soul és funk stílus rajongói számára. Íme:

BEST R&B PERFORMANCE - Beyoncé, "Drunk In Love"

BEST POP SOLO PERFORMANCE - Pharrell Williams, "Happy"

Isaac Hayes

- I
2015. február 06.

Isaac Lee Hayes néven született 1942. augusztus 20-én a Tennessee állambeli Covington városkában. Isaac Hayes volt az a művész, aki évekkel megelőzte korát. Évekkel, a disco zene kialakulása előtt, ő már disco zenét játszott, amiről nem tudták, hogy az, csak azt, hogy valami új és nagyon jó táncolható muzsika. Évekkel a rap kialakulása előtt Ő már rappelt, mikor még senki nem tudta, hogy mi az a furcsa dolog, mely nem énekkel kíséri a jó zenét, hanem ritmusos szöveg alámondással. Isaac Hayes mindezeken túl a soul zene azon irányának a legkiemelkedőbb alakja volt, melyet Memphis, vagy Southern soul-nak nevezett el a szakma.


hollanddozierhollnad

A Motown legendás szerző triója, a Holland-Dozier-Holland, csillagot kap Hollywoodban, a hírességek sétányán!

2015. február 2-án jelentették be, hogy még ebben a hónapban a legendás Motown szerző trió, Eddie és Brian Holland (testvérek) és Lamont Dozier, a 2543. csillag tulajdonosai lesznek a hollywoodi Walk of Fame-n, vagyis a legendás hírességek sétányán. A ceremóniára pontosan 2015. február 13-án, helyi idő szerint 11,30-kor kerül sor.


fonografhenger1Az emberiség évezredes álma volt a hang rögzítésének a megvalósítása, amire 1877-ig kellett várni. Az amerikai Thomas Alva Edison nevéhez fűződik az első, valójában működő hangrögzítő eszköz, a fonográf. Egy körbe forgó hengerre rögzített, lágy ónfóliára vésték a hangot, egy tölcsér és egy tű segítségével, mely visszajátszható volt.

A mixelés története

- Hírek
2015. január 22.

KingTubby

A könnyűzene hőskorában, a XX. század első felében egy zenekari hangfelvétel készítésekor a teljes együttesnek a stúdióban kellett tartózkodnia és együtt feljátszania a dalt. Amennyiben valaki tévesztett, a felvételt újra kellett mindenkinek ismételnie mindaddig, amíg a kívánt hangzást el nem érték. Rendkívül drága és időigényes „mulatság” volt, ha nem koncentráltak a zenészek. Mindez a 60-as években változott meg, amikor megjelentek a többsávos keverők és szalagok, melyek lehetőséget biztosítottak arra, hogy külön-külön is rögzíthessék a zenészek a saját játékukat.