• 1
  • 2

Chic feat.Nile Rodgers – I’ll be there

Március 2-án, elérhetővé tette a youtube csatornáján Nile Rodgers, a Chic feat Nile Rodgers, készülő új nagylemezének beharangozó dalát, az I’ll be there-t, illetve annak részletét.A dal fizikai formátumára március 20-ig várniuk kell a rajongóknak. Az esemény persze nem volt váratlan, ugyanis tavaly, december 21-én a blogjában már beszámolt az új munkájáról és főként arról, hogyan készül az új projekt. Íme a fordítás:

 

Nile Rodgers blog 2014.12.21.

„Ma van az év legrövidebb napja és hivatalosan az első napja a télnek. A tudomány azt mondja, hogy minden év az előzőnél 25 milliomod másodperccel hosszabb. Ha ez igaz, ma lesz a leghosszabb év a föld történetében. A napok hosszabbodni fognak a tavaszi napéjegyenlőségig, amikor a nappal és az éjszaka egyenlő hosszúak... de 2015ben, az északi féltekén egy teljes napfogyatkozás lesz.. ami nem fog még egyszer megtörténni a tavaszi napéjegyenlőségen az én életemben.

Mostanában megszállottként foglalkoztat az idő. Amikor rákos lesz az ember, sok utóhatása lehet. Az én esetemben az életemen gondolkodom és embereken, akiket elveszítettem azóta, hogy zenélek. Szerintem ez azért van, mert a zene és azok az emberek nagyon fontosak nekem. Logikus az is, hogy gondolkodom Bernard Edwards-on, a CHIC társamon. Április 18-án 1996-ban holtan találtam a szálloda szobájában. Utoljára az utolsó közös fellépésünk után hallottam a hangját. Felhívtam a szobáját és a rövid beszélgetésünk azzal végződött, hogy megkérdeztem, "biztos nem kell semmi?" Azt mondta, "minden oké csak pihennem kell." 1996., úgy tűnhet mintha nagyon régen lett volna, de számomra olyan mintha tegnap lenne... és egyben egy végtelenség is. Tony Thompson-ra, Raymond Jones-ra és Luther Vandross-ra is sokat gondolok.

Amíg dolgoztunk az új CHIC albumon, gondolkodtam, hogy hogyan tudnék tisztelet adni nekik. Amikor lemezeket csináltunk, mindig a végén dolgoztunk először, utána pedig visszamentünk és megcsináltuk az elejét. Ezzel a technikával biztosítottuk, hogy a dal elejében ugyanolyan izgatottság legyen, mint a végében.

Találtam egy elveszettnek hitt CHIC analóg demo szalagot, és rajta egy dalt, melynek a címe: "Love Somebody Today." Valójában ez egy gyakorlásnak a felvétele volt. Az egyik olyan CHIC által készített szám volt, melyből egy részt kivágtunk egy másik verzióból, amiből egy dal lett a Sister Sledge-nek. Az összes eredeti tag játszik rajta.

vegeEzek a nemrégiben megtalált elveszett felvételek lehetőséget adnak arra, hogy a zenekar társaimmal játsszak újra, azokkal, akik nincsenek köztünk. Befejeztem a számot, és írtam egy új dalt. Egy kislemez lesz az új CHIC albumról. Nem fogom elárulni a dal mély-rejtett jelentését a megjelenése előtt, mert azt szeretném, hogy az emberek maguknak interpretalják, a művészeknek kell, hogy legyenek titkai. De ebben az esetben azért elmondom, hogy értsd, mit csinálok ennek a projektnek a szellemében. Ezt az új lemezt március 20-án adom ki... a tavaszi napéjegyenlőség idején. Ez azt jelenti, hogy sok dolog fog történni aznap a mennyekben, egy teljes napfogyatkozással együtt. A dal neve "I'll Be There." Az ok: miután megtaláltam Bernard testét mondtam neki, "Most a halálban ott tudok lenni neked, mint ahogy te ott voltál nekem az életben."

Nile Rodgers blogjából fordította: Nagy Mariann

http://nilerodgers.com/blogs/planet-c-in-english/3022-there-for-me-in-life

Megjelent: 1343 alkalommal