• 1
  • 2

Ezt látnod kell! Stevie Wonder és Snoop Dogg együtt énekelnek

Szóval kedves olvasók, ez az a fajta új zene a mainstream média köreiben, ami éppenséggel nekünk is tetszik. Snoop Doggnak valahogy sikerült bevonnia a legendás Stevie Wondert új számába, a California Rollba, melyben egyébként Pharrell Williams és Nia Long (mint színésznő) is közreműködtek.

A zene és maga a videó egyfajta kombinációja múltnak, jelennek és jövőnek. Felidéz néhány emléket.: Visszarepít egészen 1976-ba Stevie „Songs In The Key Of Life” című albumának hangulatát idézve, annak melodikus akkordjaival és Stevie klasszikus harmonikával kísért hangjával. Utal Michael Jackson „Remember The Time” korszakára, hasonló történetet épít fel, mint annak idején azt Jackson videóiban láthattuk, és ott van mellette az egyiptomi téma is. Snoop adja a zenének a klasszikus „west coast” ízét; Pharell pedig kombinálja az új és a 70’-es évekbeli énekstílust. Mindenképp nézd meg a videót, aztán mondd el hogy tetszett!


Kellemes meglepetésként ért minket, hogy finoman fejezzük ki magunkat. Nem a nagyszerű előadók tehetségén lepődtünk meg, sokkal inkább azon, hogy a mai mainstream média világában egy vezető lemezkiadó engedélyezett egy valóban jó számot átcsusszanni a résen, hiszen lássuk be, mind tudjuk, hogy manapság ezek a lemezkiadók inkább elhallgattatják a jó zenét és hatalmas pénzeket pazarolnak kicsi, vagy esetleg teljesen tehetségtelen előadókra.

Szóval úgy tűnik, hogy egy efféle társulás a legendás Stevie-vel talán még a legmakacsabb, vezető lemezkiadónak is túlcsábító volt ahhoz, hogy visszautasítsa, amiért megtapsolom őket, de még mindig nem bízok a későbbi terveikben a sok káros üzenettel, amelyeket gyerekeinkbe pumpálnak... de elkalandoztam.

2

Ami Snoop-t illeti, jó látni tőle a tiszteletet az old school zene iránt, ahogy felnyitja fiatalok szemét, hogy hogyan is kellene ennek működnie. Ettől hiányoljuk a rádióból az IGAZI zenét. Most megyek is bömböltetni a „Songs In The Key Of Life” albumom olyan tisztességtelenül hangos hangerővel, hogy azokat még a hegycsúcsokról is hallják majd.

A „Songs In The Key Of Life”-ról beszélve, osszátok meg emlékeiteket velünk is! ..és közben nézzük, hogyan tisztelegnek a mai sztárok a géniusz dalaival.forrás: iloveoldschoolmusic.com

fordította: Füller Lajos Dániel

Megjelent: 1103 alkalommal