Cs. Kádár Péter

Cs. Kádár Péter

Nem végleges a búcsú, csupán összefoglaló az analóg hangrögzítő eszközök jellemzőiről.

„Van úgy, hogy valaki nagyon törődik a másikkal. Azt hiszem, ezt hívják szeretetnek” (Micimackó)

Minél jobb minőségű egy lemezjátszó, annál többet lehet kihozni belőle, de annál érzékenyebb a beállításokra.

Az otthon használatos berendezések fejlődése megmutatkozhatna abban is, hogy a használatukhoz egyre kevesebb speciális tudás és készség kell. Az elmúlt években a mesterséges intelligencia bámulatosan gyors elterjedése egyre okosabb otthonokat teremtett. Szinte csak gondolsz egyet, és megszólal a zene, az a nóta, amit hallani szeretnél.

Az analóg hanglemezezekre kerülő tartalmat technológiai okok miatt szabványosított átviteli karakterisztikával rögzítik.

A mozgótekercses hangszedők kimenő feszültségét nemcsak transzformátorral lehet megnövelni, hanem aktív elektronikus eszközöket tartalmazó berendezésekkel is.

Amióta a szórakoztatóelektronikában használják a tranzisztort, a mozgótekercses hangszedők után kapcsolt transzformátorok és az elő-erősítők gyártói harcolnak a vásárlók kegyeiért. Okosabb cégek mindkettőt gyártják.

Ha egynél több hangtechnikai készüléked van, azonnal szembesülsz a legnagyobb átokkal, a mindenfelé kígyózó kábelekkel.

A hangszedő-hangkar páros tulajdonságai, beállításai nehezen választhatók szét egymástól. Néhány paraméterről azonban még nem volt szó.

Amikor két ember egymásra találva szerelmes párrá nemesül, úgy érzik, egy hullámhosszon vannak, minden rezdülésük közös, rezonál a lelkük.