Cs.Kádár Péter - XXI. századi Diszkónika, 135. A mikrofon öltöztet

2018. június 24.

Az egyik fülre vagy a mindkét fülre szemüvegszerűen akasztható mikrofonok az ember fülét használják állványként. Ezeknek a mikrofonoknak a legfőbb előnye, hogy hacsak a viselője nem vakargatja állandóan, mint egy pattanást, s ezzel változtatgatja a mikrofon helyzetét, a száj és a mikrofon helyzete egymáshoz képest állandó, függetlenül attól, hogy a beszélő vagy éneklő ember hogyan forgatja a fejét, illetve ugrabugrál-e. 

Cs.Kádár Péter - XXI. századi Diszkónika, 133. Dugunk

2018. június 11.

A hangtechnikával foglalkozókkal szembeni alapvető követelmény, hogy jól tudjanak dugni. Tudniuk kell, melyik lyukba dugjanak, a lyukakba vezetékek hogyan vannak bekötve, s hogy mikor használunk pöckös, mikor hüvelyes dugót. Igyekszünk elkerülni a félredugást, mert különösen sok dugó és hüvely esetében szinte kideríthetetlen, hogy mit dugtunk rossz helyre. A tévedés elkerülése érdekében például számozzuk a mikrofonokat, kábeleket, csatornákat.

Cs.Kádár Péter - XXI. századi Diszkónika, 131. Ejn, cvej, policej

2018. máj. 11.

Az egyes mikrofongyártó cégek gondosan ügyelnek arra, hogy a specifikációkban megadott értékek nehezen lehessenek összehasonlíthatóak más gyártóékéval. Ám ha mégis, akkor az eljárás olyan bonyolult legyen, hogy inkább válaszd a megbilincselést még akkor is, ha különben perverzitásnak tekinted a bdsm-et (szado-mazo szerepjátékot) – főként két rendőrrel.