Administrator

Administrator

Azoknak kívánunk segíteni alábbi írásunkkal, akik szeretnének hanglemezeket vásárolni, de nem tudják, hogyan kezdjék el. Van már itthon beszerzett gyűjteményük, de érdekli Őket a külföldi beszerzés lehetősége. És azok számára, akik vásároltak már külföldről, de vannak még kérdéseik, melyekre esetleg választ kaphatnak.Természetesen a teljesség igénye nélkül tudunk csak írni a lehetőségekről, de ha valakiben még további kérdések fogalmazódnak meg, nyugodtan keressen, az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. mail címen.

A Soul Station Radio Hungary repertoárjában egyedülálló módon hanglemezről szólnak a dalok. Ezek a kópiák, általában 30-40 éves darabok és még mindig tökéletesen szólnak. Bár az igazi dinamikus és kiváló térhatású megszólalás a digitalizálás okán veszít minőségéből, de sok esetben még mindig érzékelhető a különbség a megszólalás tisztaságában a letöltött mp3-as formátumokkal ellentétben.

A sajtó, úgy a hazai és a külföldi is olykor előveszi a hírt, mely szerint az előadóművészek, - a sok esetben ingyenes zeneletöltések miatt- alig kapnak munkájuk után jogdíjat. Az elmúlt hetekben, a tengerentúli újságok újra elővették a témát, Pharrell Williams felháborodása kapcsán.

Az elmúlt év nagyon sikeres volt Pharrell Williams énekes számára. Dala, a "Happy" biztosította neki a Legjobb „Music Video” és a Legjobb „Pop Solo Performance” Grammy jelölést.

Egy hazánkban feltételezhetően ismeretlen művész albumára hívnánk fel a figyelmet. Dalaiban kiválóan ötvözi a soul zenét, - kiemelve a stílus alapját képező gospel elemeket- és a reggae gyökereit.

JJ Appleby, Jamaika fővárosában, Kingstonban született Winston Fraser-ként, de jelenleg Angliában él. Zenei pályáját a ’70-es évek egyik reggae sikercsapatánál kezdte.

Március 2-án, elérhetővé tette a youtube csatornáján Nile Rodgers, a Chic feat Nile Rodgers, készülő új nagylemezének beharangozó dalát, az I’ll be there-t, illetve annak részletét.A dal fizikai formátumára március 20-ig várniuk kell a rajongóknak. Az esemény persze nem volt váratlan, ugyanis tavaly, december 21-én a blogjában már beszámolt az új munkájáról és főként arról, hogyan készül az új projekt. Íme a fordítás:

Tom Glide

- T
2015. március 01.

Tom Glide, a kortárs zenész, producer, dalszerző, aki megvalósította a 70-es 80-as évek zenéin szocializálódó mai muzsikusok álmát. Nem megszokott, hogy a 2000-es évek soul zenei sztárjáról jelenik meg biográfia a soulmusic.hu oldalon, viszont olykor –mondhatnám, hogy hála az Égieknek- kivételt kell tenni.

Újdonság! Rövidesen a Soul Station Radio Hungary repertoárjában Tom Glide és Shylah Vaughn,  a fiatal oklahomai nu-soul énekesnő duója egy limitált számú kislemezről. 2015. február 26-án jelent meg és a jövő héten úgy várjuk a postás ezzel a Londonból érkező pakkal, mint annak idején a Messiást várták, hogy repertoárba szerkeszthessük.

Mint láthattuk az elmúlt hetekben, az amerikai sajtó és annak főként a művészetekről szóló rovatai sokat foglalkoztak a Motown és a Philadelphia International Records háza táját érintő dolgokkal.

A Funk

2015. február 24.

elejeA soul zenei három fő ága, a southern, detroit és philly soul stílusok képezték az alapokat. Most arról a soul zenei ágról szeretnénk átadni néhány gondolatot, melyet a legtöbben a felsorolt másik három előtt ismernek és szeretnek meg itthon, Magyarországon és csak azután fordítják esetlegesen érdeklődésüket a többi felé. Megjegyzem, talán nem véletlenül. Természetesen azt is mondhatnám, hogy a funk a negyedik alap eleme a stílusnak. Még azt is megkockáztatom, hogy a legfontosabb, ha arról beszélünk, hogy a soul zene, a mai táncolható zenei stílusok alapja. Mi is a funk?

Earth Wind and Fire

- E
2015. február 24.

Módos Péter, az 1982-ben írt, Magyarországon kiadott Rock Lexikonjában azt írta róluk, hogy nem a világ egyik legjobb, hanem kétségkívül a világ legjobb soul és funk zenét játszó zenekara. A 2000-es években ez a állítás még mindig valós, és miután azok a korok már elhaladtak a fejünk felett, ez a tény, az idők végezetéig igaz megmarad.